Bo i Backadalen

Ort: Göteborg År: 2018 Beställare: I egen regi

backa-1
backa-2
backa-3
backa-4
backa-5

Bakgrund

Bo i Backadalen är ett projekt som vi bygger i egen regi tillsammans med Delvelopment Partner och Hällningsjöhus. Bostäderna består av nio stycken enskilda villor i terrasshus samt 16 lägenheter fördelat på fyra parhus.

Terrasshusen sträcker sig ut över sluttningen och ansluter varsamt mot naturen med pelare. Mot gatan angör huset med sitt övre plan och när man kliver innanför dörren finns siktlinjen rätt genom huset och ut mot naturen bortom matbordet och köket. Trappan rakt fram leder till det lägre planet av mer privat karaktär.

Parhusen med sina sadeltak står resliga mot gatan och innehåller lägenheter av två typer. Den på entréplanet kan fungera som en tvåa eller trea, ovanför finns en etagelägenhet som kan varieras mellan 5–7 rum och kök. Parhusen har utformats med tanken på generationsboendet, med mor- eller farföräldrar på bottenvåningen nedanför sina barn och barnbarn i den övre lägenheten. Ledorden i utformningen har varit öppenhet och genomsyn samt stor flexibilitet i rumsfördelning.

 

Bildmaterial framtaget av Industriromantik